Witam
Posiadam Atari 65XE i kaseciaka CA12. Mam taką kasetkę z mini-jackem do np. radia samochodowego. Niedługo będę miał kaseciaka na którym będzie można przegrywać kasety. Znalazłem taki kompilator C http://wyslijto.pl/files/download/lxpi2letb0. Jak go uruchomić na atari(przenieść na kasetę, SIO2SD może będzie w przyszłości)? Czy to w ogóle da się zrobić? Napisać program na 65XE i później to uruchomić? Ten kompilator nie służy przypadkiem do tego aby pisać programy pod procesor na atari na innych maszynach z np. i386? Te Pure C do których daję link to nie są przypadkiem kody źródłowe do skompilowania? Ile pamięci zmieści się na standardowej kasecie?
TONY Montezuma's Gold na Atari 2600 Nowa produkcja Monochrome Productions dla konsoli Atari 2600 już dostępna w wersji cyfrowej.
VBXETERM 0.15 Nowa wersja emulatora terminala VBXETERM dodaje obsługę klawiszy strzałek oraz nowe czcionki.
Weekend z Borsuk Retro Gry TV Zapraszamy na weekendowe transmisje z udziałem gości, w tym budowę Custom Atari XL i naprawy sprzętu.
AltirraSDL Lobby Przeglądarkowy front-end dla emulatora Altirra z trybem gry wieloosobowej online od Ilmenita.
Test7800 0.8.0 Nowa wersja Test7800 wprowadza wsparcie dla większych kartridży Bankset oraz obsługę Quadtari.