Witam
Problem może wydawać się śmieszny, ale jestem totalnie zielony, a więc do rzeczy :)
Moim problemem jest kaseta z programem Chaos Music Composer, według instrukcji na stronie A znajdują się:
COS
CMC
Muzyczki przykładowe
Stronie B:
jakis program w Basicu
muzyczki
program odtwarzający
NCOPY
I właśnie nie mam pojęcia jak uruchomić NCOPY, w instrukcji jest napisane" Aby zabezpieczyć się przed niespodziewanym zniszczeniem oryginalnego zestawu należy bezwzględnie wykonać kopię bezpieczeństwa! program NCOPY został dołączony w celu umożliwienia wykonania kopii bezpieczeństwa zakupionego zestawu. Nie może on służyć do kopiowania innych programów!"
Dokładnie według instrukcji planuję zrobić kopię bezpieczeństwa, ale za chiny nie mogę uruchomić tego ncopy ani sam start ani start i option i cload nic nie daje.
Mam nadzieje, że specjaliści od atari szybko mnie naprowadzą jak włączyć ten programik :)
Outline 2025 - invitro na Atari ST Paradox i Havoc/Lineout wydali invitro na Outline 2025 dla Atari STf z 1 MB RAM.
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.