Witam Wszystkich,
Na początek chciałbym zaznaczyć, że jeśli chodzi o Atari jestem kompletnym Laikiem. Grałem na nim mając lat... 6?
Jeżdżąc do Austrii do mojego Świętej Pamięci Pradziadka już tylko myślałem, że sobie pogram na czarno-białym telewizorze trzymając JoyStick Atari w dłoniach.
Teraz troszkę dorosłe i gdzieś w ciemnych ostępach swojej piwnicy wygrzebałem Atari, ale nie wiem jakie to jest, nie znam modeli, ani specyfikacji tego sprzętu. Chciałbym żebyście mi powiedzieli jako znawcy i ludzie interesujący się tymi konsolami, co to za model i tak dalej oraz ile ta konsolka jest warta, jako że jestem studentem, ciśnie mnie kasa, a Atari jest mi nie potrzebne to chciałbym się dowiedzieć. Nie mam do niego kabli ani od TV, ani zasilacza, ale mam ok. 40 Kardridży z grami. Dziadek mi powiedział, że na strychu znajdę kolejne Atari i mam zamiar się jutro wybrać, na małe "grzebańsko", ale na razie chcę wiedzieć jaką kwotę mogę wziąć za tą konsolkę z dwoma Joy'ami i dokładnie 43ema Kardridżami.
A oto konsolka:
Pozdrawiam
SQL na Atari 8-bit Nowe narzędzia pozwalają na obsługę baz danych SQL na Atari 8-bit przy użyciu urządzenia FujiNet.
Altirra 4.50 test4 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki interfejsu oraz wsparcie dla środowiska Wine.
8. edycja Atari Homebrew Awards Ruszyło głosowanie na najlepsze gry wydane w 2025 roku na konsole i komputery Atari.
AspeQt-2K26 Nowoczesny fork klasycznego AspeQt wspierający Qt 6 i TNFS
Fujisan 1.1.3 Fujisan 1.1.3 to nowa odsłona emulatora opartego na libatari800, skupiona na integracji z FujiNet.