Mam pytanko odnośnie Lynxów. Nie googlowałem jeszcze, ale może tu dowiem się czegoś w temacie bo Atariki bardzo biedne w interesujące mnie informacje...
Ile dokładnie Atari wypuściło rewizji Lynxów. Czy były między nimi jakieś większe róznice? Oczywiście mam na myśli Lynxa I i II. Co do dwójki, wiem tylko iż było conajmniej 5 rewizji odnośnie instrukcji (nie wiem czy dotyczy się to manuali czy samego sprzętu )(A-E). Informacje zaczerpnąłem z ich tylnych okładek, na samych konsolkach (a mam 3 egzemplarze) brak tego typu informacji, prócz numeru seryjnego.
Atari Action! Compiler od Kuby Husaka Nowe narzędzie umożliwiające kompilację kodu Action! bezpośrednio na współczesnych komputerach PC.
Altirra 4.50 test 11 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra z nowym, eksperymentalnym paskiem zadań.
C.E.T.A.S. - nowy projekt na Atari 8bit Rafał Dudek i Vladimir Janković pracują nad unikalną strzelaniną z alternatywną historią w tle.
Postępy nad konwersją Golden Axe Zobacz najnowsze zmiany w nadchodzącym hicie na 8-bitowe Atari, nad którym pracuje znana ekipa.
Cannon Fodder STE WIP #2 Krzysztof Jarzyna prezentuje nową wersję rozwojową kultowej gry Cannon Fodder dla Atari STE.