Witam!
Ostatnio wpadła mi w ręce spora ilość DRAM-ów z odzysku, mam więc pytanko. Macie może schemat jakiegoś prostego testera DRAM-ów, którym mógłbym szybko sprawdzić pamięć?
Z góry dzięki!
Grzegorz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
MyAES 0.99 Beta 8 Nowa wersja MyAES z poprawkami błędów
Działające RM800XL! Na X pokazano działającą replikę RM 800XL - to ważny krok w stronę gotowego produktu.
PyDPainter 2.2.0 Pixel art w stylu Deluxe Paint.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » tester DRAM
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam!
Ostatnio wpadła mi w ręce spora ilość DRAM-ów z odzysku, mam więc pytanko. Macie może schemat jakiegoś prostego testera DRAM-ów, którym mógłbym szybko sprawdzić pamięć?
Z góry dzięki!
Grzegorz
Jesli pamiec sa do atarki to wloz ja (jesli masz podstawki) do plyty i zapusc tester pamieci.
W sumie to też sposób :) ( z tym, że wszystkie atari mam dziewicze bez podstawek pod ram-y, a i pamięci do testowania różne). myślałem o jakimś układzie np.: na avr-rze
Jedyne co przychodzi mi do głowy to opcja zrób.se
taaa - jeszcze musiałbym włączyć tryb żona off & praca pause :) niestety też nic nie znalazłem gotowego na sieci...
No nic, dzięki :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » tester DRAM
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 57 zapytań