ja sie już kiedyś przyjrzałem temu kto siedzi w centrum BBC, kto tam jest kim i jakie ma prowieniencje, bo ten materiał który tu przytaczacie to nie pierwsza tego typu akcja w kierunku Polski...
co do "małpich okrzyków" to ztcp z tego powodu FiFA wszczęła juz dochodzenie przeciwko Rosyjskiej Federacji Piłkarskiej i nie tylko.
co do wczorajszych ruchawek warszawskich nawet niektóre gazety w Rosji przyznają że to była zaplanowana prowokacja Wszechrosyjskiego Związku Kibiców a polscy nacjonaliści i kibole dali się podpuścić. Zresztą manipaulacja poszła dalej bo juz wczoraj oficjalne tuby propagandowe rosyjskiego reżimu poinformowały, że wspaniałomyślnie oddelegowano do ochrony polskiej ambasady w Moskwie dodatkowe siły OMON-u by zapewnić jej bezpieczeństwo. Zobaczymy jak sytuacja potoczy się dalej. Ja dziwię się tylko że po pierwsze nie zakazano przemarszu kibiców rosyjskich, bo chyba każdy wie że to tak musiało się skończyć a nade wszystko wg polskiego prawa powinno się aresztować tych którzy manifestują z flagami z sierpem i młotem, bo zdaje się że zapis ku temu juz jest w polskim prawie, nieprawdaż? A kilka takich flag widziałem w TV i na pierwszym meczu Sbornej z Czechami i wczoraj w Warszawie, więc domyslam się że było ich więcej. Jesli jakiś pacan wjeżdża na terytorium Polski z takimi symbolami powinien mieć świadomość, że taka symbolika jest u nas zakazana. Jeżeli nie wie to znaczy że jest osłem któremu nie chciało sie doczytać co wolno a co nie, jesli natomiast zrobił to z premedtacją to niech się nie dziwi że dostanie ostentacyjnie "po ryju"... taki mój pogląd.
gep/lamers^dial