Witam ponownie.
Kartridż dotarł - już zainstalowany. Jednakże problemy wcale się nie skończyły.
Po odpaleniu kompa pojawia się MENU, z którego wybieram Microloader.
Zaczyna wgrywać - pojawia się czołówka z nazwą programu i zapytanie (T/N). Magnetofon jednak leci dalej - nie daje mi czasu na kliknięcie T. Klikam więc (T) a w tle słychać skrzeczenie wgrywającego się programu. Po tym pojawiają się znowu paski i chwilę później wyskakuje "Błąd ładowania".
Magnetofon jest bez obudowy żeby łatwiej można było majstrować przy głowicy, ale to pewnie nie ma znaczenia.
Kombinowałem już z ustawieniem głowicy - ustawiłem tak, że wgrywa nazwę programu. Dalej nie wiem, czy to wystarczy.
Co radzicie?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Echa GemTOS 2026 Prace z tegorocznej edycji francuskiego zlotu GemTOS poświęconego komputerom Atari.
BigPEmu 1.22 Nowa wersja emulatora Atari Jaguar od Richa Whitehouse wprowadza wsparcie dla kodów cheat.
FujiNet Firmware 1.6.0 Nowy firmware dla FujiNet przynosi wsparcie dla NFS, odtwarzanie Turbo 2000 i wiele, wiele więcej!
Mad Pascal 1.7.7 Nowa wersja kompilatora Pascala dla procesorów 6502 z nowymi modułami graficznymi.
VBXETERM 0.09 Wydano nową wersję 0.09 terminala dla Atari z obsługą VBXE. Poprawiono stabilność połączeń sieciowych.