Witam.
Pewnie wielu z was ma już w swoim Atari zainstalowany wzmacniaczyk słuchawkowy.
Zalet tego rozwiązania nie musze nikomu reklamować więc sam też postaowiłem sobie coś takiego zafundować. Do tematu podchodziłem z kilkoma głównymi założeniami : wzmacniacz miał byc mały, prosty do zbudowania, pracować pod napięciem 5V i obsługiwać stereo. Przejrzałem wiele projektów ale w końcu na forum elektroda.pl podpowiedzieli mi rozwiązanie którego szukałem.
Mały (naprawde mały - obudowa DIP8 ;) ) scalak a w jego wnętrzu zamknięty cały wzmacniacz trzeba tylko podłączyć "peryferia". Układ nazywa sie TDA7050 i kosztuje poniżej 10PLN. Jeśli ktoś chce szczegółową dokumentację Philips'a to mogę podesłac na maila.
Oficjalna lista gier ABBUC 2025 Poznaj oficjalną listę gier zgłoszonych do tegorocznego konkursu ABBUC Software Contest!
NASM Neo6502 Assembler Nowy asembler NASM Neo6502 autorstwa Bociana umożliwia kompilowanie kodu 65C02 dla platformy Neo6502.
Altirra 4.40 test 16 Nowa testowa wersja emulatora Altirra z odświeżonymi dialogami i poprawkami trybu ciemnego.
Echa Silly Venture 2025 SE Sprawdź oficjalne wyniki konkursów z letniej edycji Silly Venture 2025 w Gdańsku!
Jak napisać grę na Atari - cz. 8 Premiera ósmej części popularnej serii poradników Larka o tworzeniu gier na Atari już 28 lipca!