Kochani! Ponad 25 lat temu kupiłem synowi Atari 65xe, był to wtedy dla mnie ogromny wydatek, kupowałem do niego tylko programy edukacyjne. Obecnie mam je na kasetach tych co kupiłem 25 lat temu. Chciałbym je przegrać na PC- ta i uruchomić dla wnuków, bo dotychczas nie spotkałem podobnych programów napisanych na PC-ta. Proszę powiedzcie od czego zacząć i jak mam to zrobić. Nie jestem zbyt zaawansowanym komputerowcem. Chodzi mi o programy m.in. : Literkowiec, Film edytor pleyer, Chaos musik composer i podobne /przepraszam jeśli wkradły się błędy w tytuły/ Z góry dziękuję za pomoc. L.G.
Nowy firmware 1.5 dla SDrive-MAX Ulepszony tryb szybki i poprawki kaset w nowej wersji firmware
Ice-T 2.8.2 Nowa wersja Ice-T dla 8-bitowego Atari już dostępna - poprawki i nowe funkcje
Galactic Panic - nowa przygodówka na ST Darmowa gra point and click na Atari ST - ponad 100 ekranów przygody.
Nowa wersja ARIFE Tool od PVBest73 Uaktualniono uniwersalne narzędzie do analizy obrazów ROM i dysków Atari
Echa Sommarhack 2025 Podczas szwedzkiego party Sommarhack zaprezentowano kilkadziesiąt produkcji,