Yerz - tak sobie pomyślałem w nawiązaniu do Twojego wątku http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=10512 - czy nie zechciałbyś zrobić płyty o dźwięcznej nazwie "16-bit coverage" (lub coś w tym stylu). Z tego, co tam piszesz -zgrywasz po jednym kanale, jak się domyślam - potem łączysz w tracki programowo...
Co mi przyszło do głowy? (chodziło już dawno, ale nie przeczę - brak zdolności). Stworzenie płyty z coverami znanych utworów z komputerów 16-to bitowych, ale zagranymi przez różne (podkreślam - różne) komputery 8-mio bitowe w standardowej konfiguracji, na przykład:
1. Atari - 1 POKEY + 1 brzęczyk (GTIA)
2. SPECTRUM - brzęczyk + 1 YAMAHA (chyba +-sy miały w standardzie)
3. C64 - SID
4. Inne (?) - standardowy układ
Składamy taki zestaw załóżmy 3 platform, ustalamy, że przykładowo LOTUS Turbo Esprit Challenge II ma 6 tracków (strzelam totalnie) - i po dwa podkładamy z odpowiednich platform (wybrane).
Jeśli dałoby radę - byłoby super. Chętnie można by zaprosić do współpracy także muzyków z innych scen (o ile się zgodzą i zechcą). Moje typy muzy to (wersje ST lub Amiga):
1. Lotus II lub III
2. Turricane 2 (zarąbista muza)
3. Stardust
4. Pinball Obbsesion (stół Aquanaut lub Turbo)
Inne? Chętnie posłucham.
Outline 2025 - invitro na Atari ST Paradox i Havoc/Lineout wydali invitro na Outline 2025 dla Atari STf z 1 MB RAM.
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.