Witam,
Wlasnie po dlugiej przerwie podlaczylem moje male atari i zauwazylem iz nie dziala mi drugi pokey.
Czy jest jakas mozliwosc sprzwdzenia z poziomu Basica czy drugi pokey jest widziany ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Outline 2025 - invitro na Atari ST Paradox i Havoc/Lineout wydali invitro na Outline 2025 dla Atari STf z 1 MB RAM.
Nowe postacie w Street Fighter 2 Vega dodaje kolejne postacie do portu SF2 na Atari 8-bit. Zobacz nowy film z rozgrywką.
ATasm v1.30 ATasm v1.30 to assembler dla procesora 6502 działający z poziomu wiersza poleceń, zgodny z oryginalnym Mac/65 od OSS.
ugBASIC v1.17.2 Wszechstronny język programowania BASIC oraz cross-kompilator pozwalający na tworzenie programów na różne platformy 8-bitowe
Zapraszamy do artykułów na atari.area! Szukasz różnorodnych materiałów na temat Atari? Koniecznie odwiedź dział artykułów.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Sprawdzenie Pokeya
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Wlasnie po dlugiej przerwie podlaczylem moje male atari i zauwazylem iz nie dziala mi drugi pokey.
Czy jest jakas mozliwosc sprzwdzenia z poziomu Basica czy drugi pokey jest widziany ?
http://atariki.krap.pl/index.php/Progra … etoda_nr_2 zdaje się, że z basica też powinno zadziałać poprawnie.
Dzieki Mono.
Znalazlem dodatkowo aplikcje Stereo Upgrade Tester by Satantronic i wyglada na to iz 2 pokey jest wykrywany ale niestety muzy na drugim kanale NIET :(
Z nozki 37 drugiego pokeya nie wydostaje sie zadna muzyka. Wyglada na to iz uwalilem jakos pokeya :(
Nie wiem czy akurat ten tester nie sprawdza czy w $d219 znajduje się wartość 0, co jest błędem, bo wystarczy wcisnąć klawisz L, żeby zafałszować test.
Zapuscilem dodatowo demo OUT OF TIME bo pamietam iz ono jest w stereo. No i na nowym pokeyu nie ma muzy. Jak wylacze pokeya i zaladuje je jeszcze raz to leci pelna muza. Czyli mam uwalonego pokeya :(
Bedzie trzeba zapolowac na ebayu na jakas atarynke bez zasilacza.
EDIT:
Ale zarzucilem Megaplayer'a 1.6 i modulkem zrobionym pod TMC (SCREAM by EPI) i wszystko gra w stereo. Juz kurna zgluplem.
Możliwe, że MP se imploduje drugi kanał na mono.
Jest jedna dobra metoda.
Załącznik
Boot, jeśli jest basic = DOS [Return], a potem BOF [Return]
Wpisz:
-4 [Return]
D1:1.MPT [Return]
D1:2.MPT [Return]
musisz mieć inne ścieżki na każdy kanał
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:KOMAR1.MPT [Return]
D1:KOMAR2.MPT [Return]
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:1.MPT [Return]
D1:KOMAR2.MPT [Return]
albo
[Reset]
-4 [Return]
D1:KOMAR1.MPT [Return]
D1:2.MPT [Return]
Bedzie trzeba zapolowac na ebayu na jakas atarynke bez zasilacza.
Nie psuj :) Lotharek nowe pokeye sprzedaje :) Ale z tego co pisał to ponoć uwalić to to nie sposób.
Dzieki Pajero,
Wyglada na to iz jednak wszystko jest OK.
Zrobilem kilka testow, a takze zapuscilem mod'a pod interia i wszedzie jest stereo :)
Jeszcze raz dzieki Panowie :)
ok 100 szt czeka no nowy domek :-)
Pin, a widziales co u mnie z demontazu ?
oczywiscie ze nowe, tzn nie uzywane
ile cenisz za takiego pokeya?
Jak przyjedziesz na zlot to dostaniesz za darmo!
za darmo to chyba w gębę...
Za to akurat sie placi ;)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Sprawdzenie Pokeya
Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 64 zapytań