Witam wszystkich,
jestem tutaj na forum od niedawna, jednak zdarzało mi się bywać tutaj a sprzęt atari mam dosyć długo.
Jestem w posiadaniu niedziałającego cartridge FALCON by HUREK (po włożeniu do atari, obrazu brak).
Po rozebraniu karta, z jednej strony jest ukazało sie 5 układów scalonych, tj. eprom 27010 (jest w podstawce),
i 4 sztuki zapewne TTL-i, ale maja pościerane zapisy. Kiedys to była zwykła procedura przeciwdziałająca kopiowaniu.
Na stronie lutowania, jest jeszcze jeden układ (18-nożek), jest on odwrócony i wykorzystano mu tylko 6 nóżek.
Niestety ten układ "odwrócony" wydziela dość ciepła, zakładam że jest on uszkodzony.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim kartem i wie jaki jest typ układu od strony lutowania ?
Nawet nie wiem co ten cartridge zawiera.
Gemini 3 Pro stworzyło grę na Atari Nosty stworzył kompletną grę na Atari z pomocą AI Gemini 3 Pro. Efekt zaskakuje!
Replika Atari 800XL ładuje grę z taśmy Revive Machines pokazało ładowanie gry Tactic z magnetofonu na nadchodzącej replice Atari 800XL!
Elite dla Atari - trzecia wersja demo Brian Reifsnyder wydał trzecie demo kosmicznego symulatora Elite, poprawiając grafikę i panel.
FiSh 0.56 od Bocianu Aktualizacja frontendu do FujiNet. Nowości: obsługa CAS, lepsze zarządzanie slotami i skrótami.
Altirra 4.40 test 25 Nowa testowa wersja Altirry przynosi optymalizację PAL dla ARM64, emulację CSS Multiplexer i usprawnienia drukowania.