Witam :)
Ostatnio dostałem Atari 1040STe, poszukałem w sieci i nagrałem sobie kilka gier :D nie wiem jednak co mam zrobić, żeby odpalić gry np: JumpingJackFlash bo zajmują więcej niż 800kB(I taka dyskietka jest dl STe nie widoczna). Nie wiem też jaką mam wersję TOS'u (wiem, że niemiecka)...
Generlanie chciałbym opalić gry, które w pełni wykorzystują możliwości Ste. Ponieważ w dawnych czasach taka maszyna była tylko marzeniem dla skromnego posiadacza małej Atarynki to nie mam rozeznania w tej kwestii.Więc jakie gry polecacie? Pozdrawiam Piter
Silly Venture 2026SE - stuff Paczka ze stuffem z letniej edycji party Silly Venture 2026 jest już dostępna do pobrania.
FujiATC: radar lotniczy na Atari Śledzenie ruchu lotniczego na żywo na 8-bitowym Atari dzięki urządzeniu FujiNet.
VBXETERM 0.24 Aktualizacja terminala VBXETERM v0.24 naprawia błędy obsługi urządzenia R:
Nowa wersja kompilatora actionc Nowe wydania nightly cross-kompilatora języka Action! dla 8-bitowego Atari napisanego w Rust.
Koniki: nowa gra na Atari 8-bit Larek i Gades prezentują grę Koniki działającą z nowym kartridżem SuperGameCart.