Jak w temacie. Mam potwierdzone zlecenie co najmniej do końca sierpnia, przypuszczalnie nawet dłużej. Rodzi się też drugi temat.
Teraz konkrety: potrzebuję pożyczki w kwocie 4000zł na rok, a zasadniczo aby wyjść na prostą wystarczy 3000zł. Banki i inne prowidenty odpadają.
Sposób spłaty: spłacam 10% wartości co miesiąc, przez 12 miesięcy - daje to w sumie 20% zysku dla pożyczkodawcy, do 16-go każdego miesiąca (czyli 300-400zł co miesiąc przez 12 miesięcy). Spisujemy umowę cywilnoprawną, wszelkie opłaty przerzucamy na mnie.
Co mi to da? No cóż, jak wiecie - długo byłem pod kreską. Suma 3000zł załatwiłyby mi sprawy bieżące (4000 wraz z dodatkową rezerwą na miesiąc, aby "nie przeciągać" do przelewy za zlecenie, które będzie wpływać do 15-go każdego miesiąca). Obecnie "łatam zaszłości" i samych odsetek dodatkowych miesięcznie mam około 400zł - więc suma suma rum i tak będę do przodu. A jednorazowa wypłata nie starczy na spłatę obecnie i życie.l
Chętne osoby proszę o info na priv lub maila.
APE: nowy edytor grafiki dla Atari Narzędzie stworzone z myślą o grafice dla Atari XL/XE, pozwalające również na tworzenie kafelków i map.
Gearlynx 1.2.21 Nowa wersja popularnego emulatora konsoli Atari Lynx przynosi poprawki timingu i nowe API.
Nowa wersja DitherLab wraz z źródłami Teraz można eksportować obrazy do formatów .MIC, .GR8, .GR9 oraz G15.
TURGEN 9.4.5 Wydano nową wersję popularnego narzędzia TURGEN 9.4.5.
Altirra 4.50 test 17 Phaeron opublikował kolejną wersję testową emulatora 8-bitowego Atari.