Jak w temacie, kopiuje sobie z kaset na dysk, użytam The Boss I, jak na moje potrzeby to full wypas, obsługa fajniejsza niż File Copier, działa bezproblemowo z C: D: T: i D8:, niestety coś za coś, nawet nie zakładając ramdysku nie wykorzystuje dodatkowej pamięci (130XE), zaopatrzyłem się w File Copier wersja 130XE ale ten nie chce pod żadnym dosem u mnie działać, nie wykrywa stacji (Karinka), druga sprawa, nie znalazłem kopiera całodyskowego z możliwością kopiowania D1>D2 i vice versa, za wszelakie pomysły dziękować odgórnie, któryś dzień z rzędu prowadzę poszukiwania i lipa :/
Test7800 0.8.0 Nowa wersja Test7800 wprowadza wsparcie dla większych kartridży Bankset oraz obsługę Quadtari.
Flob wkracza na Atari ST Platformówka z 8-bitowego Atari zmierza na komputery z serii ST.
Return to Blacktooth dla Atari ST Nowa, izometryczna przygoda w stylu Head Over Heels już dostępna na komputery Atari ST.
VBXETERM 0.12 Nowa wersja emulatora terminala VBXETERM z poprawionym SSH i lepszym wsparciem VT100.
Echa GemTOS 2026 Prace z tegorocznej edycji francuskiego zlotu GemTOS poświęconego komputerom Atari.