Koledzy, ktoś podpowie co to za kabelek na płycie 65 XE? Dodatkowo mam kilka ekstra naklejek, wszystko na fotkach. Sprzęt sprawny, wszystko na nim działa jak złoto, ale ciekawość pozostaje...
A600 Mini | SIO2SD | MATT |
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FiSh 0.70 Bocianu wydał FiSh 0.70, shell ułatwiający przeszukiwanie zasobów serwerów TNFS.
Street Fighter II już na Atari 8-bit! Vega i jego zespół wydali finalną wersję kultowej bijatyki. Wymaga 4MB cartridge i 64KB RAM.
Elite Demo 6 na Atari 8-bit! Trwają prace nad konwersją kultowej gry Elite. Szóste demo wprowadza liczne poprawki błędów.
vbcc v5 dla 6502 Kompilator C vbcc doczekał się piątej wersji dystrybucji dla 6502. Zapewnia dużo szybszą arytmetykę FPU i nowe narzędzia.
HDDRIVER 12.75 Sterownik HDDRIVER, kluczowe narzędzie dla pamięci masowej Atari 16/32-bit, otrzymał aktualizację 12.75, która naprawia błąd w HDDRUTIL.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Kabelek na płycie 65 XE
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Koledzy, ktoś podpowie co to za kabelek na płycie 65 XE? Dodatkowo mam kilka ekstra naklejek, wszystko na fotkach. Sprzęt sprawny, wszystko na nim działa jak złoto, ale ciekawość pozostaje...
masa?
Moje pozostałe atarynki tego nie mają, podobnie jak i obklejonych chipów...
Sądząc po EPROMIE, to jedna z pierwszych wersji. Pewnie miała błąd na płycie i to jest kros. Zobacz która rev. płyty.
Pierwsza fotka ma wersję płyty. To chyba nie staroć...
Miałem kiedyś ze dwie atarki z takim romem z naklejką.
Co do tego przewodu i patrząc na grube luty ktoś kiedyś pomylił otwór od potencjometru i widocznie go musiał nadruszyć... patrząc od góry na ten potencjometr lewa górna noga jest dolutowana do pada z masą czy jej brak ? (i do tego jest ten przewód co idzie do miejsca masy/ekranu modulatora
Eprom w Atarkach to ani zagadka ani problem ::) tez miałem ze dwie takie sztuki.
Co do kabelka na płycie - tak to jest masa. jest to związane z tym, że ta płyta którą posiadasz ma błąd - oryginalnie brak podłączenia jednej nóżki potencjometru koloru do masy. Też mam taką płytę. Fakt - zdziwienie duże ale to się zdarza najlepszym ;-)
pozdrawiam
I sprawa jasna - uznaję, że to taka perełka wyjątkowa w kolekcji :-)
Dziękuję za informacje.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Kabelek na płycie 65 XE
Wygenerowano w 0.059 sekund, wykonano 17 zapytań