1 Ostatnio edytowany przez Jenot (2014-07-19 12:49:17)

Kupię płytę główną lub całe STe (model, stan wizualny, TOS , RAM i klawiatura obojętne), Ważne, żeby był sprawny i miał dobry DMA. Właśnie sobie sfajczyłem moje STe, a w zasadzie to futrzak zaczął się bawić kabelkiem od myszy i trochę nadgryzł, trochę wyszarpnął z gniazdka jak komp był włączony i teraz mam albo jakieś krzaki na ekranie albo wieczny reset albo cały ekran latających bombek.

800XL/U1MB/Stereo+USwitch/SIDE2/VBXE 2.1
MegaSTE/USatan,

2

Mogę też zamienić się za sprawną Amigę CD32.

MegaSTE/USatan,

3

Jenot napisał/a:

Właśnie sobie sfajczyłem moje STe, a w zasadzie to futrzak zaczął się bawić kabelkiem.

może Twój kot po prostu woli Amigę od Atari;)

Maciek
--------
Atari 65XE + Ultimate 1MB + Stereo + SIO2SD | Atari 520STE + 4MB + UltraSatan | Atari Falcon 030 + CT60e + 14MB ST + 256MB TT + 68882  + CF + Netusbee | Amiga 500 + 1MB + Gotek | Amiga 600 + 2MB Chip + 8MB Fast + CF

4

Na razie jest wynik 1:1 - jakiś czas temu tak zakręcił leżącym na biurku śrubokrętem, że zrobił zwarcie w porcie Joya A3000. Wtedy skończyło się jedynie na wymianie bezpiecznika, teraz sprawa wygląda gorzej.

MegaSTE/USatan,

5

Jenot napisał/a:

Kupię płytę główną lub całe STe (model, stan wizualny, TOS , RAM i klawiatura obojętne), Ważne, żeby był sprawny i miał dobry DMA. Właśnie sobie sfajczyłem moje STe, a w zasadzie to futrzak zaczął się bawić kabelkiem od myszy i trochę nadgryzł, trochę wyszarpnął z gniazdka jak komp był włączony i teraz mam albo jakieś krzaki na ekranie albo wieczny reset albo cały ekran latających bombek.

hmm, raczej w ten sposób nie powinno dać się spalić płyty gdyż myszka odseparowana jest od płyty procesorem klawiatury.
Może po prostu coś się poluzowało, czasami warto po dociskać kości na płycie.

Atari V4sa / Lynx I / Mega ST 1 / 7800 / Portfolio / Lynx II / Jaguar / TT030 / Mega STe / 800 XL / 1040 STe / Falcon030 / 65 XE / 520 STm / SM146 / SM124 / SC1435
Antonia 2 / ATW800/2 / SidecarTridge / ACSI2STM / Mach64 VME / Mach32 VME / ET4000 VME / Atari 1050 / DDD HDD / AT Speed C16 / TF536 / SDrive / PAK68/3 / Lynx Multi Card / XCA12 / SkunkBoard / CosmosEx / SatanDisk / UltraSatan / USB Floppy Drive Emulator / Eiffel / SIO2PC / Crazy Dots / PAM Net
http://260ste.atari.org

6

Dziwne, po 2 godzinach STe sie uruchomiło bez żadnych problemów. Może jakiś ładunek był, cholera wie. Ogłoszenie jednak pozostawiam aktualne - zawsze dobrze mieć jakąś płytę w zapasie. :)

MegaSTE/USatan,