Ostatnia "bańka" w mieszkaniu została wymieniona na płaski ekran i wymyśliłem, że może to byłby impuls aby przysiąść wreszcie na poważnie do Segi 16-bit. Podpiąłem ją więc do tego telewizora i to co się ukazało mym oczom wręcz mnie powaliło. Piksele są tak olbrzymie, że mimo, że jestem dinozaurem komputerowo/konsolowym, to jednak natychmiast stwierdziłem, że tak się nie da grać.
Czy coś z takim telewizorem da się zrobić np na zasadzie powyłączania jakichś mega/hiper opcji usprawniających wszystko co tylko się da lub np załączyć coś ( jakiś grill czy cuś jak np w emulatorach )? Czy raczej telewizor stracony tylko do ogladania hiper/biper programów w HD?
ATRaction: menedżer obrazów ATR/XFD Menedżer obrazów dyskietek ATR i XFD działający w przeglądarce bez konieczności instalacji.
Fujisan 2.0.5 beta 1 Wyszła nowa wersja testowa Fujisan - emulatora Atari 8-bit nastawionego na obsługę FujiNet.
APE: nowy edytor grafiki dla Atari Narzędzie stworzone z myślą o grafice dla Atari XL/XE, pozwalające również na tworzenie kafelków i map.
Gearlynx 1.2.21 Nowa wersja popularnego emulatora konsoli Atari Lynx przynosi poprawki timingu i nowe API.
Nowa wersja DitherLab wraz z źródłami Teraz można eksportować obrazy do formatów .MIC, .GR8, .GR9 oraz G15.