Od niedawna pracuję w nowej firmie i dzisiaj zostaliśmy wszyscy po pracy w biurze na małą alkoholizę. Ja oczywiście przytargałem ze sobą Atari aby dostarczyć trochę rozrywki i przywołać nutkę nostalgii wśród kolegów i koleżanek. Włączyłem kilka arcadowych gierek , w tym np. pac man czy inne River rajdy ale w sumie widziałem że te tytuły nie do końca chyba pasowały wszystkim. Za to prawdziwą furrorę zrobiła speedmaza Jakuba! Kurde prawie że wygrywali sobie joya żeby zagrać a prezes to już wogóle zaległ nad tym na całego :) Duże emocje były u koleżanek w szczególności , wszystkim strasznie podobała się muzyka. Ja sam też często gram w speedmazę bo wciąga jak bagno. Szacunek jeszcze raz dla JHusaka . Moje pytanie jest do was - bo na pewno często odpalacie gierki ludziom którzy nic nie wiedzą o retro-komputerach: jakie gry wywołują u graczy podobne emocje jak wspomniana speedmaza?
Chodzi mi o tytuły przetestowane na żywych ludziach :)
NeoST 0.5.4 Kolejna odsłona emulatora NeoST przynosi wsparcie dla kluczy sprzętowych oraz usprawnienia MIDI.
Gearlynx 1.2.28 Wydano aktualizację dokładnego emulatora Atari Lynx z optymalizacjami i nowym serwerem MCP.
Atari System Emulator 1.11 Nowa wersja emulatora Atari ST wprowadza emulację dysków twardych i tryb pełnoekranowy.
Nowy odtwarzacz AVF i wideo true-color Nowe narzędzia AVF Suite i AV2PLAY przynoszą odtwarzanie wideo RGB na 8-bitowym Atari.
XII Baskijski Turniej Atari 2600 Euskal Retro Association zorganizowało kolejny turniej gier na konsolę Atari 2600 w Kraju Basków.