Witam
no to pochwalę się moim problemem.
Moje 130 XE kiedyś zaczęło świrować, po włączeniu pokazywały się ekrany w różnych kolorach albo całkiem czarny. W ogóle to od początku było tak ze po włączeniu power, dioda czerwona zaświecała się po około 2 sekundach a w innych Atari zapala mi się szybko i szybko pokazuje się basic. A u mnie było to jakieś takie z mulone. Oddałem kompa do Lotharka który mi rozbudował o UM1MB, Vbxe 2. I chodziło do tej pory ze 2 lata. Obecnie ekran jest czarny nie ma ekranu basica ani selftestu dioda dalej zapala się po kilku sekundach. Wydaje mi się że to poprzednie jakieś ukryte uszkodzenie dalej daje o sobie znać.
Rozmawiałem z Lotharkiem obecnie nie ma czasu bo bym mu wysłał kompa. Mam kilka 800XE, 65 XE może by przełożyć płytę i zamontować te rozszerzenia? Zakupiłem u Jakuba nowy zasilacz impulsowy i jest to samo.
co myślicie o takim zachowaniu Atari?
Command & Conquer na Atari ST Kultowy RTS Command & Conquer zmierza na Atari ST. Zobacz niesamowity port legendarnej strategii.
Altirra 4.50 test 13 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową najdoskonalszego emulatora Atari.
CT60 TOS 1.03e Po blisko 21 latach ukazała się oficjalna aktualizacja CT60 TOS do wersji 1.03e.
Gearlynx 1.2.14 Ukazała się kolejna odsłona zaawansowanego emulatora Gearlynx dla konsoli Atari Lynx.
Premiera magazynu Atari Legacy Już jutro startuje sprzedaż nowego magazynu drukowanego Atari Legacy, składanego na Atari Falconie.