Witam !
Wczoraj wymieniałem się poglądami z Artik-iem i Piter-em. Właśnie do napisania tego postu zainspirował mnie Piter, a utwierdził w słuszności Artik. Forum skupia dużą grupę ludzi zajmującą się sprzętami vintage-owymi, często jakieś urządzenie z przeszłości już nie produkowane jest obiektem pożądania - karta graficzna, jakiś kontroler np. ICD, czy też jak w moim przypadku MIDEX+. Pomyślałem nad możliwością zdobywania kontaktów do tych firm, ludzi i możliwości napisania do nich - wzorem korespondencji Piter-a ze STEINBERG-iem. Jeżeli komuś udało się coś w ten sposób załatwić może niech da znać. Może stworzyć taką listę sprzętu top poszukiwanego i próbować zdobyć schematy, pliki wsadowe, soft itp. Pojedynczy delikwent raczej nic nie załatwi, ale już jako forum może się coś takiego udać. Pewnie Ameryki nie odkryłem i wpadł już ktoś na to.
TURGEN 9.4.4 Nowa wersja narzędzia TURGEN naprawia błędy w obsłudze wiersza poleceń.
Gearlynx 1.2.18 Emulator Atari Lynx doczekał się kolejnej wersji, przynoszącej mniejsze opóźnienia i liczne poprawki.
Demo na SidecarTridge dla Atari ST Nowe demo pokazuje niesamowite możliwości SidecarTridge.
Prototyp gry Raiden dla Falcona Prototyp zaginionej konwersji kultowego Raiden na Atari Falcon ujrzał światło dzienne.
Steem SSE 4.2.0 R11 Ukazała się aktualizacja Steem SSE, popularnego emulatora komputerów Atari ST dla systemów Windows i Linux.