Cześć
Pora sobie wybrać jakiś drążek do zabawy. :) Podczas ostatniej zabawy na Atari zauważyłem, że stare joye nie cieszą tak jak w młodości, być może to wina ich zużycia (były w miarę nowe, ale czy oryginalne?), a może nauczenia do padów z Xboxa.
Na czym wy gracie, używacie może przejściówek dostępnych na allegro? Znam pochlebne opinie o tej, która pozwala podłączyć pady od PSX-a. Są też jakieś Jerry (czy jakoś tam na allegro), Ryś i chyba niczego nie pominąłem. Oryginalny pad do STE/Jaguara odpada, bo mi się nie podoba. Jakość bomerangów, MATT-ów, też nie powala (miałem). Na allegro są też nowe joye z "naszych lat", ale opinie znajomych są skrajne i przeważają negatywne (ładne to i jest, ale do niczego, kiepska jakość). Jeżeli nie używki (oryginalne, ale dobite), nowe ("chińskie oryginały"), to może któraś z przejściówek lub przeróbka joya, pada z PC? Interesują mnie opinie na temat tych nowych joyów z allegro (ktoś kto je katował, a jeszcze lepiej jak dzieciak je katował jak my za młodu), przejściówek lub jeżeli to możliwe konkretnych PeCetowych drążków, które da się przerobić bez problemu. W Internecie widziałem artykuł na temat przeróbek, ale jak się linki powtórzą to się nie obrażę, a nuż coś przeoczyłem. Miłego weekendu.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
TURGEN 9.4.1 Nowa wersja popularnego narzędzia do tworzenia obrazów kaset dla komputerów Atari