@yerzmyey: ...w jakiej postaci miałaby być taka nagroda?
Kolejne compo, tym razem jurorkami będą tylko obecne na party Panie:
Tradycyjnie uczestnicy udający się w kalesonach bezpośrednio z noclegowni na party-place otrzymają premię :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Gopher2600 v0.40.0 To pierwszy raz, kiedy informujemy o tym projekcie.
Felix 0.6.4 Pojawiła się nowa wersja emulatora konsoli Atari Lynx - Felix.
Atari Font Maker V1.6.17.0 To rozbudowane narzędzie do tworzenia fontów, kafelków i grafik dla Atari 8-bit.
Echa Grawitacji 2025 Tematem przewodnim był "Dinozaur".
TURGEN 9.4.1 Nowa wersja popularnego narzędzia do tworzenia obrazów kaset dla komputerów Atari
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@yerzmyey: ...w jakiej postaci miałaby być taka nagroda?
Kolejne compo, tym razem jurorkami będą tylko obecne na party Panie:
Tradycyjnie uczestnicy udający się w kalesonach bezpośrednio z noclegowni na party-place otrzymają premię :)
Kochani, kolega Piter (znany trójmiejski entuzjasta wszelakiego sprzętu związanego z Atari) wyzywa Was na pojedynek ! A konkretnie... "łamaczy JagPadów" :)
Pomysł jest prosty jak nos Pinokia: Piter wyzywa na pojedynek każdego na Tempesta 2000 - dwa Jaguary obok siebie, zaczynacie jednocześnie. Jak ktoś Go pokona (do pierwszego pokonania) - Piter kupuje mu najnowszą grę na Jaguara:
A jak Piter pokona Ktosia?
@mono: to zależy jak wcześnie ten "ktoś" opuszcza SV, bo to może potrwać 2 doby zanim Piter odpuści ;) hehe.
pierwszeństwo w grze ma Gepard, wielki zwolennik i fan Jaguara :D
pierwszeństwo w grze ma Gepard, wielki zwolennik i fan Jaguara :D
ROTFL
Aż chciałbym te wiekopomną walkę zobaczyć :)
UWAGA! UWAGA!
W związku z nasilającymi się pytaniami oznajmiamy, że OSTATECZNY termin nadsyłania prac konkursowych to 12 listopada 2016, godzina 12:00 czasu CET (aktualnie obowiązującego w Polsce). Oczywiście zachęcamy jak najgoręcej aby prace nadsyłać jak najwcześniej - umożliwia to właściwe przygotowanie się do ich prezentacji, przetestowanie na sprzęcie konkursowym i właściwe zaplanowanie konkursów. Dziękujemy i życzymy powodzenia!
PS. Zegarek odliczający też został przywrócony :)
Nie wiem skąd ta panika. Jeśli praca spełnia regulamin i jest jakieś sensowne kompomaszin to wszystko musi "zadziałać", a testy - to dla atari 8 bit max 1-2h ;)
Panika to nastąpiła ze strony co poniektórych po sugestiach, że deadline jest na poniedziałek :) A co do "jeśli praca spełnia regulamin..." itd to pozwól, że nie będę starego tematu zaczynał od początku, bo pomysły konkursowiczów są nieograniczone, ale to już sam wiesz najlepiej ;)
:) - może faktycznie przed imprezą nie będę rozwijać tego tematu :D
Nie uaktualniałem ostatnio "Deklaracji" prac na compo, bo wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Pewniaki odpadają, a pojawiają się nowe, super niespodzianki. Ale mogę co nieco zdradzić... W dość przewrotny sposób.
A więc tak. W kategorii INTR na małe Atari (256b i 16kb) małe Atari prowadzi zdecydowanie, później Atari ST (96 kb). W kategorii demo prowadzi obecnie Falcon, później (ex aequo) Atari XL/XE, Atari ST, VCS i Lynx. Najwięcej gier jest zapowiedzianych na małe Atari, później Atari ST.
Grey, czy znany jest układ compotów? Tzn co i w jakiej kolejności? (kategorie i platformy)
@mkm: nie, jeszcze nie :)
Mam prośbę - mógłby ktoś wziąć na SIlly Venture kartę CF Kingston-a z kwiatkiem? Chciałbym sprawdzić, czy IDEa go wykryje.
Wezmę. :)
te - zgrajmy się z miejscówką na partyplace i złóżmy te sprzęty gdzieś razem. Napijemy się przy okazji ;)
Jestem za. :)
Na party chyba nie będę trzeźwy ani przez chwilę, jak tak dalej pójdzie. :P
Można stworzyć małe stanowisko "Pin Ready" :D Jestem za, podepnę Ci się Pin pod głośniki, ponagrywałem na Atari parę fajnych sampelków :)
Nadchodzi! :) Adrien Dangha (France) będzie naszym specjalnym gościem otwierającym imprezę Silly Venture 2k16 w Mieście Aniołów ! Start o godz. 19:00 w piątek! Poczuj moc generatora dźwięku YM2149 komputera Atari ST !
Oprócz samego występu Adriena, będzie tutaj miało miejsce również oficjalne otwarcie imprezy, z prezentacją video, które stało się już tradycją eventów SV.
Uwaga: proszę pamiętać, że szatnia w klubie kosztuje 2 zł (normalnie 3 zł, ale mamy małą zniżkę). Szef klubu zaoferował nam również specjalną zniżkę na piwo - zamiast 9 zł każdy uczestnik SV będzie mógł je zamówić za 6 zł !
@Grzybson - spokojnie, też zabieram głośniki ;). Oooo - SimDreve'a zabrałem, będzie copy party! :D
Ja już czekam przed party place. :)
Czy Silly Venture jest imprezą zamkniętą ?
Jestem w Gdansku, i przy okazji chcialem zobaczyc jak taka impreza wyglada.
Co prawda nie oplacilem wejscia, ale wydawalo mi sie ze wejde i zaplace na miejscu.
Niestety dzisiaj o 9:45 drzwi byly juz zamkniete.
Czy Silly Venture jest imprezą zamkniętą ?
Jestem w Gdansku, i przy okazji chcialem zobaczyc jak taka impreza wyglada.
Co prawda nie oplacilem wejscia, ale wydawalo mi sie ze wejde i zaplace na miejscu.
O 9.45 w srodku buylo z 50 osób, a drzwi były otwarte. Może byłeś pod niewłaściwą szkołą?
Przyjechałem o podobnej porze i było otwarte - każdy mógł wejść a rejestracja rozpoczęła się po 15tej. Wcześniej nikt nie miał nawet identyfikatora.
Strony Poprzednia 1 … 18 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » Silly Venture 2k16 - long live the ATARI generation !
Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 55 zapytań