Zechciałby ktoś napisać jak wymienić pasek napędowy w magnetofonie xc12? Tak krok po kroku, najlepiej ze zdjęciami albo nawet filmem? Dla tego kto wie - sprawa jest prosta, dla tego kto nie wie jak to zrobić - wręcz przeciwnie. Próbowałem. Po odkręceniu 4 śrub pokrywy, dostałem się do środka. Paska wyjąć się nie da. Coś trzeba rozkręcić, to jasne. Wykręciłem 3 śrubki, które dawały nadzieję na wyjęcie, ale okazało się, że to za mało. Dalej już dla laika nic nie było oczywiste i się zatrzymałem na tym etapie, nie chcąc czegoś zepsuć lub zdemontować bez umiejętności powrotnego montażu. W sieci i na forum szukałem. Jasnych wskazówek nie znalazłem. Okazało się, że łatwiej było paski zakupić niż je samemu wymienić.
Powrót Head Over Heels! Thalamus zapowiada Return to Blacktooth - kontynuację klasyka na Amigę i Atari ST
Silly Venture 2k25 SE - już wkrótce! Tylko do 21 lipca możesz zamówić koszulkę z okazji SV 2k25 SE
Nowy firmware 1.5 dla SDrive-MAX Ulepszony tryb szybki i poprawki kaset w nowej wersji firmware
Ice-T 2.8.2 Nowa wersja Ice-T dla 8-bitowego Atari już dostępna - poprawki i nowe funkcje
Galactic Panic - nowa przygodówka na ST Darmowa gra point and click na Atari ST - ponad 100 ekranów przygody.