Zechciałby ktoś napisać jak wymienić pasek napędowy w magnetofonie xc12? Tak krok po kroku, najlepiej ze zdjęciami albo nawet filmem? Dla tego kto wie - sprawa jest prosta, dla tego kto nie wie jak to zrobić - wręcz przeciwnie. Próbowałem. Po odkręceniu 4 śrub pokrywy, dostałem się do środka. Paska wyjąć się nie da. Coś trzeba rozkręcić, to jasne. Wykręciłem 3 śrubki, które dawały nadzieję na wyjęcie, ale okazało się, że to za mało. Dalej już dla laika nic nie było oczywiste i się zatrzymałem na tym etapie, nie chcąc czegoś zepsuć lub zdemontować bez umiejętności powrotnego montażu. W sieci i na forum szukałem. Jasnych wskazówek nie znalazłem. Okazało się, że łatwiej było paski zakupić niż je samemu wymienić.
Nowa wersja DitherLab wraz z źródłami Teraz można eksportować obrazy do formatów .MIC, .GR8, .GR9 oraz G15.
TURGEN 9.4.5 Wydano nową wersję popularnego narzędzia TURGEN 9.4.5.
Altirra 4.50 test 17 Phaeron opublikował kolejną wersję testową emulatora 8-bitowego Atari.
RastaConverter 1.0 RC8 Nowa wersja konwertera grafiki dla 8-bitowego Atari.
Wyniki Silly Venture 2k26 SE Poznaj wyniki konkursów gdańskiego party oraz obejrzyj nagrania z oficjalnego streamu.