Obraz dziala. Co prawda na VirtualBoxie ale co to za roznica ;)
Wlasnie pykam turniej w 180! :)
Dźwięk działał od razu czy trzeba było ręcznie włączyć w emulatorze ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod
Altirra 4.40 test 13 z Floppy Board Nowa wersja testowa Altirry dodaje wsparcie dla Black Box Floppy Board
Piszemy grę - część 3. już 17 czerwca Trzeci odcinek kursu tworzenia gier na Atari 8-bit będzie o rysowaniu postaci.
Wee Ninja - również na Atari 8-bit! Gra Wee Ninja dostępna także dla Atari 8-bit z 48K RAM - najlepiej z Joy 2B+
atari.area forum » Emulacja - 8bit » LiveCD Atari Emulator
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Obraz dziala. Co prawda na VirtualBoxie ale co to za roznica ;)
Wlasnie pykam turniej w 180! :)
Dźwięk działał od razu czy trzeba było ręcznie włączyć w emulatorze ?
Nie dzialal, w opcjach emu dzwiek jest wylaczony. Nalezy wlaczyc recznie.
VirtualBox - w każdej grze, którą testowałem, jest jakby "naciśnięty" klawisz "w lewo" albo "w dół".
Poza tym - rewelacja!
Jeżeli chodzi o problemy z "wciśniętymi" kierunkami joysticka to jak na razie się z tym nie spotkałem.
Co do dźwięku to z niewiadomych przyczyn na niektórych konfiguracjach trzeba go włączyć ręcznie, na innych działa od razu a na jeszcze innych nie działa w ogóle ...
Nie zdarzyło mi się jak na razie żeby na "prawdziwym" sprzęcie (a nie na maszynie wirtualnej) dźwięku nie dało się włączyć.
Ogólny zamysł był taki żeby to jednak odpalać na realnej maszynie.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Emulacja - 8bit » LiveCD Atari Emulator
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 53 zapytań