Po ostatnich zakupach mam jeden "nadmiarowy" TT do sprzedania.
4MB ST ram + 16 MB TT ram. Dzialajacy twardy dysk (tzn. wszystko wydaje sie dzialac, nie mam programu do sprawdzenia "sektor po sektorze"). Na dysku sporo programow, wiekszosc (jak nie wszystkie) po Niemiecku. Stacja dyskow dziala. Brakuje 2 malych srubek (z 10 na spodzie obudowy)
Stan - generalnie calkiem niezly. Lekko pozolknieta przednia czesc pokrywy dysku, poza tym wyglada niezle.
Wydaje mi sie (ale nie jestem pewien) ze klawiatura moze pochodzic od Mega STE (jest bardziej "szara").
Jesli ktos jest zainteresowany - moge podeslac wiecej zdjec/video i/lub zrobic wiecej testow.
Cena: 3000zl. Mozliwy odbior osobisty na Podkarpaciu pod koniec maja lub wysylka (koszt wliczony ale "ryzyko" kupujacego).
Lost Party 2025 startuje już jutro W Licheniu Starym rusza zlot fanów 8-bitowych komputerów
zeST 20250627 - Atari ST w FPGA z turbo! Nowa wersja zeST z trybem turbo 50 MHz i poprawkami Shiftera i MFP
UltraSatan - firmware 1.30 Nowa wersja firmware dla UltraSatana wspiera nowoczesne karty SDHC i SDXC
53 lata marki Atari 53 lata od założenia Atari - firmy, która odmieniła świat gier i komputerów.
Odtwarzanie układów z Atari Falcon Trwa zbiórka na odtworzenie chipów Videl, Combel i SDMA z Atari Falcon