Klonów Toms-a 720 powstały min.wersje od 2 różnych ludzi działające... (!!!)...
t710 myślę że też już został sklonowany :)
Jer, pisał i pokazywał jak ogarniać napędy hd aby działały jako "rzadkie"...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
ICE-T 2.76 alpha 9 Nowa wersja zaawansowanego emulatora terminala
Street Fighter 2 na Atari - prace trwają W najnowszym materiale wideo autor zaprezentował aktualny stan rozgrywki.
Jurassic Spark - wersja finalna Podczas Grawitacji zaprezentowano wersję uproszczoną, pozbawioną kilku kluczowych elementów, które teraz zostały dodane.
ABBUC Software i Hardware Compos Ogłoszono coroczne konkursy.
Atari ANTIC Displaylist Designer Nowe narzędzie dla twórców oprogramowania na Atari 8-bit.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowa stacja dyskietek do Atari XL/XE - domowa robota
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Klonów Toms-a 720 powstały min.wersje od 2 różnych ludzi działające... (!!!)...
t710 myślę że też już został sklonowany :)
Jer, pisał i pokazywał jak ogarniać napędy hd aby działały jako "rzadkie"...
p.s.
jak powstanie stacja 720kb 5 i 1/4 cala zakupię bardzo chętnie!
p.s.2.
Jurek szykuj dla mnie 2szt klona Toms-a, ale tylko 5 i 1/4 cala.
nic dodać nic ująć :-) piękna robota :-)
Powoli, powolutku coś tam działam z moją stacją. Obecnie już czyta, pisze i formatuje. Highspeed'u i wyświetlacza jeszcze brak.
No i tak sobie myślę. W pamięci FLASH Atmegi zaimplementowałem (tylko do odczytu) dyskietkę SD i zastanawiam się co warto w niej mieć. Mówię tu o programach narzędziowych, DOS'ie, itp. Macie pomysły? Mam na myśli jakieś gotowe i znane progsy. Co się znajdowało na innych napędach posiadających taką wbudowaną "dyskietkę systemową"?
Wiesz co, ja nie wiem czy to w temacie będzie czy nie, nie wiem też co się znajdowało w dawnych czasach, z resztą nigdy nie miałem stacji dyskietek w dawnych czasach:-)
Ale...
Bawię się od kilku dni wewnętrzną SpartaDOS X (też wcześniej nigdy nie miałem:-))) i brakuje mi kilku rzeczy do Sparty, które bym chciał mieć też pod ręką, a wewnętrzna Sparta całe swoje 128kB ma po brzegi już wypełnione... Np. mówię tu o narzędziach typu Sparta Commander. Być może w takim kierunku warto by pomyśleć? Ogólnie nie wiem jak z innymi DOS-ami i co by wtedy warto uwzględnić, ale gdyby miały to być programy pod Spartę, to jest tego sporo, przejrzyj toolkit od Sparty, może Cię tam coś natchnie jeśli nawet niekoniecznie jesteś Spartą zainteresowany.
W TOMS Multi Drive w takiej "dyskietce" jest DOS. Oryginalnie był chyba BIBO, ale ja w stacji z TMD przerabianej przez Zenona, mam takie dwie "dyskietki" z różnymi DOSami i kompletami narządów. Jednocześnie dostępne jedna z nich, wybór przełącznikiem.
W nowej stacji najfajniejsza byłaby możliwość własnego przeprogramowania, choćby po to aby np. móc podmieniać to co tam wgrane na nowsze wersje.
A miejsca jest tylko na SD, nie wejdzie więcej?
...W nowej stacji najfajniejsza byłaby możliwość własnego przeprogramowania, choćby po to aby np. móc podmieniać to co tam wgrane na nowsze wersje.
A miejsca jest tylko na SD, nie wejdzie więcej?
Możliwość przeprogramowania kiedyś dodam, to nie jest jakiś kosmos.
Nie wejdzie nic ponad SD - Atmega 1284 ma 128kB flash'a, więc nawet ED z tego nie zrobisz. W moim przypadku zostaje 38kB na firmware (na razie jest kilkanaście kB).
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » Nowa stacja dyskietek do Atari XL/XE - domowa robota
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 64 zapytań