Cześć!
Temat pewnie już wałkowany wielokrotnie, ale..... Przypadkiem stałem się posiadaczem monitora UNITRA, fotka w załączniku. Jestem słaby w tematach wideo, lepiej mi idzie z audio więc proszę o pomoc w temacie podłączenia ATARI to tego zabytku. Załączam fotkę wyjść. Do złącza DIN5 podłączam bez problemu 65XE i C64C tym samym kablem, ale może warto pokombinować i podpiąć te dwa kompy, a w szczególności ATARI hehehe do tego ciekawego złącza DB9 - może uzyskam jakieś lepsze efekty?? Co na to szanowni Koledzy forumowicze??
Biblioteczna strefa retro w Kościanie Retro spotkanie z Larkiem w Miejskiej Bibliotece Publicznej w Kościanie już 23 maja 2026 roku.
VBXETERM 0.19 Nowa wersja terminala dla Atari z VBXE wprowadza 11 fontów oraz ulepszony interfejs użytkownika.
Altirra 4.50 test 10 Nowa wersja testowa emulatora Altirra wprowadza usprawnienia w debuggerze oraz funkcję autosugerowania.
Heart of Neon "Heart of Neon" to film dokumentalny o Jeffie Minterze.
Dlaczego warto tworzyć na Atari w 2026? Pazur, jeden z twórców Cosmic Hero 2 wyjaśnia, dlaczego 8-bitowe ograniczenia rozwijają kreatywność i pasję.