W nawiązaniu do wątku: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=15744 i z uwagi na to, że stałem się posiadaczem sześciu dysków ultra wide SCSI (80 pin) oraz z uwagi na to, że nabyłem je w drodze kupna za śmieszną symboliczną kwotę ustaliłem z Drygolem, że dwa dyski przekażę na nagrody z informacją, że są ode mnie i od Drygola. Zmieniam zasady gry: trzy dyski idą na nagrody, jeden idzie do Atari Fana na backupy (o ile redakcja przyjmie), i tak postanowiłem:
- jeden dysk idzie na Grawitację (dostarczę)
- jeden idzie na Wapniaka (o ile będzie, dostarczę)
- jeden idzie na SV, o ile będzie (proszę o informację komu przekazać w Warszawie, bo mnie zapewne nie będzie)
- dysk dla Atari Fana przekażę Krollowi na Grawitacji, w przypadku jego nieobecności pozostawię komuś z Krakowa.
Dyski spokojnie powinny pójść przez przejściówkę 80x68 pin z Falconem, przypuszczalnie z TT-ką też pójdą. Jeszcze nie zdecydowałem który gdzie pójdzie - paczka jeszcze zamknięta jest.
RastaConverter Beta 21 Ilmenit udostępnił kolejną, już 21. wersję rozwojową popularnego narzędzia RastaConverter.
Zmarł Jer Odszedł nasz kolega, encyklopedia wiedzy na temat elektroniki.
20. odcinek kursu programowania u Larka Larek wraca z okrągłą, dwudziestą częścią swojego popularnego kursu pisania gier na Atari.
ELITE Atari 8-bit! Dostępne demo portu gry ELITE (wersja dyskowa z BBC Micro) na komputery Atari XL/XE.
BBC BASIC dla Atari XL/XE BBC BASIC w wersji 3.10 dostępny na Atari XL/XE! Port stworzył Ivo van Poorten.