Czy takie zasilacze nadają się ?
Dlaczego o to pytam. Chodzi o obciążenia na liniach 5 i 12V, ponoć obecnie kładzie się nacisk w PC na mocne 12V. W obudowie mam płytę MegaST, a to głównie 5V, do tego wszelkie PAKi, FRAKi i Panthery praktycznie też tylko 5V (no może poza kartami ISA w Panther), do stacji dyskietek też, jedynie nagrywarka obciąża 12V.
Od pewnego czasu zauważyłem, że czasami odczyt z flopa powoduje reset komputera i się zastanawiam co jest powodem. Odłączyłem go i też się tak działo, dopiero po odłączeniu nagrywarki jest na razie spokój. Czy np. zmieniając zasilacz na taki z mocnym 5V trzeba jeszcze obciążyć 12 itp.. ?
A może najlepszy będzie stary zasilacz AT.
Wee Ninja - pełna wersja gry wydana Platformówka Wee Ninja trafia na Atari XL/XE oraz 5200 w wersji finalnej z wieloma zmianami.
FLOP 69 Ukazał się 69. numer czeskiego magazynu FLOP, tworzonego nieprzerwanie od 1989 roku.
HDDRIVER 12.78 Nowa wersja wprowadza poprawki SCSI i lepszą obsługę partycji GPT dla Atari.
Altirra 4.50 test 7 Phaeron udostępnił siódmą wersję testową Altirra 4.50 z poprawkami dla napędów i optymalizacją AltirraOS.
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.