Nie samym ATARI człowiek żyje...Trzeba coś naprawić synkowi...
Mam pytanie do monterów-elektroników:
Czy da się obejść oryginalny zasilacz xboxa 360E z pojedynczą końcówką, na zdjęciu rozpiska, zastanawiam się jak podłączyć zasilanie z ATX 12 i 5 Volt by maszynka ruszyła, próbowałem podpiąć napięcia bez podlutowania czegokolwiek do Power i efekt był mierny , po wciśnięciu przycisku zasilania na chwilę zapala się zielona dioda i gaśnie, trochę dłużej 3 sekundy pali sie po naciśnięciu wysuwania tacki i gaśnie; próbowałem ominąć (jakiś wewnętrzny przycisk przełącznik musi być w gniazdku zasilania uruchamiany wtyczką) lut do 5 V i dąłem bezpośrednio na PoWeR i bez efektu, dioda nie miga, cisza i głucho - nic nie staruje...jakbyście dołączyli zasilacz serwisowy bądź ATX by maszynka ruszyła ?!?
Nadchodzi Rogul na Atari ST/STE Konwersja znakomitego Fantasy-Hack'n Slash-Roguelike Rogul z małego Atari na platformy ST/STE
Gearlynx z aktualizacją do 0.0.9 Wieloplatformowy emulator konsoli Atari Lynx, Gearlynx, doczekał się nowej wersji 0.0.9.
Invitka na Silly Venture 2025WE Na odbywającym się w Berlinie party Deadline 2025 została zaprezentowana invitka na zimową edycję Silly Venture 2025WE
Test7800 0.7.0 Najnowsza wersja emulatora Test7800 wprowadza obsługę kontrolerów i ułatwia wczytywanie plików ROM.
Fujisan v1.0.5 Nowa wersja nowoczesnego frontendu dla emulatora Atari800.