Ave 8bit!
Popełniłem rozszerzenie 512k w/g kolegi asal'a, troszkę je zmodyfikowałem (jak na schemacie), wykonałem 4 płytki - prototypki. Jedna z nich ruszyła (jak najlepiej) ale musiałem na stronie "botom" podpiąć masę, bo bez niej były ciągłe szopki, losowe błędy podczas testów.
Test RAM 0.21.0 przechodzi bezbłędnie, +MEMORY TESTER też bezbłędnie, ale zapętlony test "prog2.obj" wywala się po którymś tam kolejno (np 5) razie...
Demo Numen idzie przez jakiś tam czas i też się wywala tak samo "blizard" - znak atari płynnie zmienia kolory, a w tle przesuwają się czarno-białe dyskietki, po jakimś czasie też się wywala, BombJack - wywala się po kilkukrotnym naciśnięciu fire.
Gdzie robię błąd gdzie jest mój lub sprzętu błąd? Ma ktoś z was koledzy pomysł?
Mówię cały czas o płycie z 130XE 4bit.
Test7800 0.7.5 Nowa wersja emulatora Atari 7800 wprowadza obsługę mRAM oraz poprawki proporcji obrazu.
MadMads: Nowy fork asemblera MADS Projekt MadMads pozwala na generowanie czystego kodu źródłowego 6502 z plików MADS.
Współtwórz atari.area i prześlij newsa! Masz ciekawe znalezisko lub informację ze świata Atari? Możesz samodzielnie dodać newsa!
Gopher2600 v0.54.0 Najnowsza wersja emulatora Atari 2600 przynosi tryb headless oraz poprawki błędów.
Gearlynx 1.2.4 Ukazała się aktualizacja Gearlynx, emulatora konsoli Atari Lynx, z poprawionym debuggerem.