Witam - dopiero zaopatrzyłem sie w atarii mam problem ze stacja 1050, nie wiem, czy przypadkiem nie jest walnięta i czy powinna się tak zachowywać oto objaw:
- gdy włączę stację i komputra to stacja działa tak: włącza się lampka i chodzi silnik, potem się wyłącza lampka i przestaje chodzić silnik, potem cały proces zaczyna sie od początku, jak sie włoży dyskietkę to włącza się silnik górny, ale stacja tak samo dziwnie pracuje - na przemian zapala się lampka i silnik i gaśnie lampka i silnik.
- próbowałem wczytać grę oryginalną (3 różne), włączając kompa z wcisniętym option to zamiast wgrywać sie gra wchodził self test
moje pytanie:
1 czy to wina stacji?
2 czy to wina kompa? (on wydaje się działać poprawnie)
3 jeżeli to wina stacji to czy ten problem da sie w miare prosty sposób rozwiązać i czy da się wogóle rozwiązać?
Dziękuję za cierpliwość w czytaniu tych wypocin i proszę o odpowiedź mając na uwadze, żejestem laikiem i jest to mój pierwszy atari w życiu :)
Śnieżna planeta w Cosmic Hero 2 Zelax prezentuje postępy nad kontynuacją klasyka. Zobacz mroźną planetę w Cosmic Hero 2.
ABBUC Creative Contest 2026 Poznaj zasady nowej edycji konkursu ABBUC Creative Contest dla twórców związanych z 8-bitowym Atari.
Gearlynx 1.0.0 Pierwsza stabilna wersja wieloplatformowego emulatora Atari Lynx o nazwie Gearlynx trafiła do sieci.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.