Jakąś chwilę temu Falcon przestał mi trzymać namiary czasowe, a, że obecny DS12887 (piszę z głowy, ale chyba w wersji +) zakupiłem jakieś 11 czy 12 lat temu, więc stwierdziłem, że już zakończył żywota i niedawno kupiłem nowy moduł lokalnie (u Piekarza).
Zapobiegawczo zamontowałem w Falconie podstawkę te naście lat temu, więc wymiana nastąpiła szybko. Niestety nowy moduł zachowuje się tak samo, czyli po odłączeniu dostaw prądu, wraca do swojego startowego ustawienia.
Czy jest jakaś w miarę nieskompliowana procedura do sprawdzenia czy takowe układy wykazują oznaki życia?
Fujisan 1.0.2 Projekt frontendu do Atari800 otrzymał aktualizację.
Nowa wersja ARIFE PVBest73 wydaje nową wersję swojego narzędzia do zarządzania plikami na Atari 8-bit.
Altirra 4.40 test 18 Kolejna wersja testowa najlepszego emulatora ośmiobitowców.
Atari ST Bad DMA - możliwe rozwiązanie? Nowa wersja sterowników ICD Tools może w końcu rozwiązać problem Bad DMA, dręczący Atari STE od lat.
Fujisan - nowy interfejs do Atari800 Nowy frontend do emulatora Atari800, Fujisan, zapewnia natywne doświadczenie na macOS, Windows i Linux.