STGA wyglądał na dużo prostszy, więc go tam wrzuciłem. Stwierdziłem, że sama grafika wystarczy, jak ktoś chce mieć sieć itp, to pewnie używa Netusbee czy innych takich i pewnie w mocniejszej maszynie niż ST.
Natomiast okazuje się, że gdzie by nie zapytać, to nikt nie ma działającego tego interfejsu, nikt nie ma wsadów do GAL-a, a z tych źródeł ta kompilacja, to też tak sobie idzie :)
Tak więc chyba konieczna będzie przesiadka na Panther/2 ale jest tam sporo więcej scalaków i ciężko mi będzie tam to wepchnąć. Znaczy da się zrobić, ale nie mam weny :) Zacząłem Amigę (przerysowałem już prawie cały schemat), rysuję też całkiem nowy Atari ITX więc z czasem też krucho.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.
Altirra 4.50 test 2 Avery Lee udostępnił nową wersję testową emulatora Altirra, wprowadzając liczne poprawki i nowości.