Dzień dobry wszystkim. Nazywam się Sebastian i jestem maniakiem retro :). Mam mnóstwo starych kompów, konsol, magnetofonów i magnetowidów... Taki ze mnie lekki świr. No i przyszedł czas na Atari. Zakupiłem 1040STF i chciałbym w nim podłubać by wyprowadzić złącze S-VIDEO. Uprzedzę pytania po co itd. Mam kapitalny monitor CRT, który niestety ma właśnie takie złącze. Wszystkie (no prawie wszystkie) moje retro sprzęty przerobiłem do używania takiego rozwiązania i jestem z efektów mega zadowolony. Znalazłem w necie jakieś informacje, że się da i będę próbował ale zastanawiam się czy ktoś z Was nie próbował. Może macie w tej materii jakieś doświadczenia?
Prototyp gry Raiden dla Falcona Prototyp zaginionej konwersji kultowego Raiden na Atari Falcon ujrzał światło dzienne.
Steem SSE 4.2.0 R11 Ukazała się aktualizacja Steem SSE, popularnego emulatora komputerów Atari ST dla systemów Windows i Linux.
Larek i Drwal 1.3: User Friendly Nowy odcinek kursu programowania w asemblerze 6502.
HDDRIVER 13.01 Aktualizacja HDDRIVER przynosi poprawki dla HDDRUTIL oraz lepszą obsługę szybkiego sprzętu.
192p Test Suite dla 8-bitowego Atari Nowy program do testowania i kalibracji obrazu dla Atari XL/XE od HanJammera.