Dostałem ostatnio trochę gier. Chciałem je przekazać na licytacje charytatywną, ale chyba nic z tego.
Ich historia jest taka, że ponad 20-lat temu zostały umieszczone w piwnicy, w skutek czego przesiąkneły stęchłym "zapachem".
Wydaje mi się, że już nie ma dla nich ratunku, ale może ktoś ma jakiś pomysł na ich "odświeżenie".
Czytałem coś o ozonowaniu, ale to chyba gra nie warta świeczki. Ponoż można też wymrozić.
Ciekawa jest tu zwłaszcza gra Kaiser, która ma dodatkowo planszówkę.
Atari System Emulator 1.9 Wydano nową wersję ASE, emulatora Atari ST napisanego w C#, z poprawkami wydajności i błędów.
Replika ReFalcon 030 gotowa Suavek przedstawia nową, ulepszoną replikę płyty głównej Atari Falcon 030.
ATRaction: menedżer obrazów ATR/XFD Menedżer obrazów dyskietek ATR i XFD działający w przeglądarce bez konieczności instalacji.
Fujisan 2.0.5 beta 1 Wyszła nowa wersja testowa Fujisan - emulatora Atari 8-bit nastawionego na obsługę FujiNet.
APE: nowy edytor grafiki dla Atari Narzędzie stworzone z myślą o grafice dla Atari XL/XE, pozwalające również na tworzenie kafelków i map.