Cześć po latach siedzenia w Wilnie wróciłem do Poznania, m.in. z chęcią wskrzeszenia swojej Ataryny 130 XE...w Poznaniu jedynym w zasadzie elementem zestawu do pamięci komputera i wczytywania programów jest posiadana przeze mnie stacja XF 551. w wersji nie modyfikowanej do 3,5 ale podstawowej z modem na Hyper XF. Objawy pacjenta:
* przeważnie wywala SELF TEST;
* czasami wskazuje na błąd ERROR 130 (na zdjęciu);
* generalnie coś tam kręci, ale nie motor główny zdaje się;
* nie ma mrugnięcia diody przy zgłaszaniu włożenia dyskietki (sygnał BUSY);
Proszę o wskazówki ...mój warsztat z lutownicą i przyrządami pomiarowymi 800 km od Poznania...
Czy ktoś w okolicach Poznania i w samym mieście , mógłby ewentualnie służyć pomocą ?
Dzięki za wszelką okazaną pomoc !
Pozdrawiam wszystkich 8 i 16 bit !
Gearlynx 1.0.0 Pierwsza stabilna wersja wieloplatformowego emulatora Atari Lynx o nazwie Gearlynx trafiła do sieci.
Jubileuszowy 25. odcinek kursu Larka Arkadiusz Lubaszka kontynuuje swoją serię poradników, publikując 25. lekcję programowania gier.
LodjurDS v0.1.4 Kolejna wersja emulatora Atari Lynx przynosi poprawki CPU oraz obsługę plików BLL dla konsol DS i 3DS.
Mad Pascal 1.7.6 Tebe udostępnił kolejną aktualizację kompilatora Mad Pascal z poprawkami i optymalizacjami.
Fujisan 1.1.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki w obsłudze FujiNet oraz mapowaniu klawiatury.