Witajcie,
Zakupiłem bardzo ładne Atari 130XE w wersji NTSC (domniemywam po zasilaczu, wtyczka USA). Niestety po uruchomieniu pojawia się najczęściej żółty ekran, czasami czarny, a rzadko taki zielonkawy. To co udało mi sie na ten moment sprawdzić to tyle że nie grzeje się żaden układ a Atarynka pobiera 1,2A prądu, czyli coś sie dzieje.
Jako że jestem raczej laikiem proszę Was o jakieś rady, co można by sprawdzić w celu ustalenia przyczyny awarii.
VBXETERM 0.05 - terminal ANSI dla VBXE Najnowsza wersja emulatora terminala z obsługą standardu ANSI przez VBXE.
Gearlynx 1.2.9 Popularny emulator konsoli Atari Lynx doczekał się aktualizacji z funkcją przewijania i poprawkami.
Golden Axe na Atari: Nowy silnik Vegi Vega prezentuje szybki silnik dla portu Golden Axe, oferujący tryb dla dwóch graczy, muzykę Mikera i grafikę Gaspara.
FujiNet Go 800 na Androida Emulator Atari 8-bit z wbudowaną obsługą FujiNet zadebiutował w sklepie Google Play dla Androida.
Fujisan 2.0.3 Aktualizacja emulatora Fujisan przynosi poprawki FujiNet, FastBasic i naprawę obsługi joysticków.