1 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2025-12-13 13:55:43)

..

2

Nie, żebym marudził ale jak tego używać? Najwygodniej było by bokiem, w ostateczności "do góry nogami", ale w konfiguracji podstawą do dołu, żeby dosięgnąć skrajnych prawych fire (jeśli jesteśmy praworęczni), trzeba by krzyżować ręce.

Moja kolekcja: Atari 1040STe (4MB), Atari 1040STfm (4MB, BLiTTER, AT-ONCE+), Atari 800XE (SIMM EXP 1MB), Atari 800XL (RAMBO XL 256kB), Atari 600XL (64kB), Sinclair ZX SPECTRUM+ (48kB), TIMEX Computer 2048 (48kB), Commodore A600 (2MB+4MB, HDD CF 4GB), Commodore C64C.

3 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2025-12-13 13:54:46)

..

4

Hmm... Chyba mam podobne wyobrażenie jak _tzok_ - to znaczy nie mam wyobrażenia jak tego używać i żeby to miało być jakoś szczególnie wygodne. Chętnie zobaczył bym jakieś zdjęcie, albo najlepiej film jak ktoś na tym gra, bo nie umiem sobie tego wyobrazić nijak... Rozumiem, że w przekonaniu autora to ma jakieś mieć ergonomiczne uzasadnienie, a nie tylko inspirację slipami męskimi? :-)

5 Ostatnio edytowany przez jer (2025-03-30 15:58:49)

Bardzo fajny dżoj. Jak ktoś jest szmaja to lewą dłoń ma na gale a prawą obsługuje te trzy prawe "lawendowe" przyciski, a jak prawiczek to na przeciwpołożną stronę. Marudzicie... Pewnie wam brak niebieskich diod ;)

Nikt nam lekkiego życia nie obiecywał i słowa dotrzymał.
Moje www

6 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2025-12-13 13:55:03)

..

7

@Zgrd, ze slipami to żart oczywiście, bo mi się tak skojarzyło i nie mogłem się powstrzymać, a ja to już taki jestem z natury, że ze wszystkiego się ciągle śmieję, z siebie samego też z resztą:-) Tak że się nie gniewaj:-)

Ale całkiem poważnie, to ja na prawdę nie kumam nawet gdzie jest góra, a gdzie dół w tym joyu i nie widzę tu żadnej ergonomii. Gdyby te przyciski były u góry, a gała poniżej (czyli kształt slipek, jak umiejscowienie na ostatnim zdjęciu), to może to ma jakiś sens, ale trzy pierwsze zdjęcia (umiejscowienie w kształcie logo Atari) sugerują że jest odwrotnie, a to mi kompletnie nie pasuje, bo co?, ręka na gałce musi być trzymana w powietrzu, żeby nie wciskać przypadkowo guzików nadgarstkiem, a ręka druga na guzikach ma wisieć też w powietrzu? No nie kumam, dlatego zapytałem. Piszesz, że to kształt nad którym pracowałeś, to pomyślałbym, że to jakaś przemyślana konstrukcja, a w joyu najważniejsza jest przecież ergonomia i to jest podstawa każdej tego typu konstrukcji.
Nie odbieraj jako atak, no ale pytasz o opinie, to może chcesz znać i takich osób, które nie są przekonane.

8 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2025-12-13 13:55:16)

..

9

Sorry, nie widzę tego, nie czuję, może jak zobaczę na jakimś zlocie, to się przymierzę i zmienię zdanie. Doceniam inwencję, doceniam prace projektowe, gratuluję całokształtu i włożonej pracy. Jak Tobie to pasuje, to super, to najważniejsze:-) Wszyscy się bawimy, każdy tak jak lubi:-)

10 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2025-12-13 13:55:25)

..