Ekipo, czy może ktoś wie, jaki model mechaniki napędu był montowany w stacjach LDW2000/CA2001? Mam sprawną elektronikę z CA2001 i dół puszki. Napęd ma spaloną głowicę (na modłę Newtronicsów z 1541)wiec posłużył już za dawcę części do naprawy innej stacji. I tak sobie myślę, że może dałoby się w to wsadzić coś innego? Byle było jak najbardziej zbliżone, żeby nie trzeba było rzeźbić. Zwłaszcza z kabelkami.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

2

Podłączenie napędu podobne jak w 1050. Złącze P1 (18-pin) musi być podłączone do odpowiednich sygnałów napędu zgodnie ze schematem: zasilanie +5V, +12V, fazy silnika krokowego głowicy, sygnał motor, WPRT, TR00 itd.
Napęd MUSI mieć regulowaną prędkość silnika dyskietki, żeby ustawić na 288 rpm.  Totalnego druciarstwa nie unikniesz, nawet sygnały z głowicy muszą być podłączone do płytki odczytu z MC3470 i 3471.

Kupa roboty. Piszę z pamięci, mogłem coś pominąć, przeanalizuj schemat.

Nikt nam lekkiego życia nie obiecywał i słowa dotrzymał.
Moje www

3

Dziękuję za info, miałem nadzieję, że to trochę łatwiejsza sprawa.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

4 Ostatnio edytowany przez perinoid (Wczoraj 12:57:37)

@jer, a pamiętasz może, jaki model montowano standardowo?

5

W atariki jest, że tam były napędy Roctec.

6

Dzięki. Przeoczyłem.

7 Ostatnio edytowany przez Pawex (Wczoraj 19:45:08)

Ale to jakaś chyba egzotyka bo prawie nic w sieci o tym nie ma.
Były zewnętrzne stacje Roctec 3,5" do Amigi ale ja mam wątpliwości czy ta firma robiła same napędy (mechanizmy).

PS
Takie coś znalazłem:
https://www.minuszerodegrees.net/manual … F552BS.pdf

PS2
O firmie Roctec jest też coś w Bajtku 6/1991 na stronie 15.