Witam, wpadł w moje ręce mega ste bez dysku twardego z kontrolerem C103561-001 REV.3. Mam 3 dyski scsi (2x52mb i 160mb) z amigi i macintosha. Komputer z podłączonym jakimkolwiek z nich długo startuje a na pulpicie pojawiają się partycje d/e/...
Mam dyskietkę z programami SCSITOOL i chyba SCSICRTL ale one nie wykrywają dysku. Jakim programem można podzielić dysk na partycje i sformatować? Wcześniej używałem tylko emulatora ACSI na mniejszych atari, działało od strzału (na mega ste też działa oczywiście). Z góry dzięki!
Elite Demo Release 8 na Atari 8-bit Nowa wersja konwersji kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari z poprawkami i nową muzyką.
Altirra 4.50 test 6 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki w dekodowaniu i emulacji napędów.
Fujisan 1.1.6 Ukazała się aktualizacja Fujisan, nowoczesnego frontendu dla emulatora Atari800 z obsługą FujiNet.
A7800DS 5.2a Nowa wersja emulatora Atari 7800 dla konsol DS/DSi przynosi poprawki błędów i lepszą synchronizację.
Barbarian na Atari 8-bit już blisko Vega kończy prace nad nową konwersją kultowego Barbariana.