Może podpowiem, bo swego czasu kilka podobnych miałem i 10" i 12". Podobnych - w sensie wszystko z Ali w cenie zdecydowanie niższej niż u nas. Ogólnie - spoko monitory, przez swoją niską rozdzielczość i małe wymiary faktycznie obraz z Atari nie wygląda źle (jak i innych retro). No i są proporcje 4:3 bez kombinowania w ustawieniach.
Duży minus - matryce są bardzo, bardzo delikatne. Wkładałem kiedyś 12" do SM124 i od samego patrzenia pękają :) Druga wada - lubi im się podświetlenie zepsuć. Co prawda jak na LCD bez problemu do naprawienia, bo tam jest tylko pasek ledowy na dole matrycy do wymiany pod taśmą srebrną :P
Natomiast to nadal LCD z dużym kontrastem na linii pixela. Używając czegoś pomiędzy (typu medusa) można temu zaradzić, ale bez tego wygląda tak jak na każdym LCD - czyli kto co lubi.
Ogólnie są fajne do różnych projektów typu Atari laptop, czy innych kombinacji, bo jedzą mało prądu, płytka sterująca jest miniaturowa a i matryca dzisiejsza czyli jakieś 4-5mm grubości :) A jakość obrazu zaskakująco dobra. I jak na matrycę TNT w miarę przyzwoite kąty.
Tylko więcej niż 200-250zł ja bym za to nie dał :)
kupię Atari 815 i 820 :)