Cześć!Reanimuję klawiaturę AWC w moim Atari 800XL i niestety mam spore braki mechaniczne po poprzednim właścicielu. Szukam elementów ze "szrotu" lub jakiejś niekompletnej, uszkodzonej klawiatury AWC na części. Moja wersja posiada białe tłoczki.Dokładnie brakuje mi następujących podzespołów:1 szt. kompletnego mechanizmu dla klawisza z cyfrą "7" (podstawka/obudowa switcha, blaszki stykowe, sprężynka, biały młoteczek/tłoczek oraz sam keycap z cyfrą 7)1 szt. dodatkowej sprężynki wewnętrznej switcha2 szt. dodatkowych młoteczków / tłoczków (koniecznie w kolorze białym)Alternatywnie, jeśli ktoś posiada na sprzedaż całą, kompletną i sprawną klawiaturę do Atari 800XL (może być innego producenta, np. Mitsumi z folią), to również chętnie rozważę zakup, aby po prostu włożyć ją do komputera.Jeżeli zalegają Wam w szufladach takie części z odzysku, dajcie znać w wątku lub na PW wraz z propozycją cenową.Z góry dzięki za pomoc w uratowaniu maszyny!
Atari System Emulator v1.12 Wydano Atari System Emulator w wersji 1.12 z obsługą napędu B, nowymi trybami wyświetlania i usprawnieniami.
Altirra 4.50 test 20 Phaeron udostępnił kolejną kompilację testową emulatora Altirra z numerem 20.
Miracle Boy in Dragon Land bezpłatnie! Platformówka na Atari ST/STE została udostępniona całkowicie bezpłatnie dla wszystkich graczy.
Nowa wersja przeglądarki HighWire HighWire 0.5.0 Beta przynosi obsługę HTTPS, nowoczesnego CSS oraz kart pod TOS, FreeMiNT i MagiC.
CAS2Audio 1.0.5 Nowa wersja aplikacji CAS2Audio dla systemu Android przynosi całkowicie odświeżony i nowoczesny interfejs użytkownika.