Od dluższego już czasu śledzę projekt AGT, niestety brak czasu uniemożliwiał mi pobawienie się tym aż.. stwierdziłem że zatrudnię do tego AI ;-). Powstało coś takiego: https://drive.google.com/file/d/1o4hlvV ... drive_link i potrzebuje pomocy w weryfikacji - na emulatorze hatari działa to dobrze (nie wspominając parę niedoróbek ;-) ), natomiast jak odpalami na fizycznym sprzęcie Atari MEGA STE to obraz co jakiś czas "miga", nie wiem czy to mój komputer ma jakiś problem - czy mógłby ktoś to przetestować na prawdziwym Mega STE (16MHz)?
Altirra 4.50 test 21 Phaeron opublikował kolejną kompilację testową Altirra 4.50 test 21 z poprawkami dla napędów i DOS 2.
GEM na Atari XL/XE Niezwykły port środowiska GEM z warstwami VDI i AES dla mocno rozbudowanych maszyn Atari XL/XE.
Atari800 7.2.0 Nowa wersja popularnego emulatora Atari800 przynosi lepszą emulację POKEYa i nowe opcje.
BMA8 v0.1.0 - emulator Atari dla RPI Nowy bare-metal emulator Atari 400/800/XL/XE dla Raspberry Pi startuje w około sekundę bez systemu.
Atari System Emulator v1.12 Wydano Atari System Emulator w wersji 1.12 z obsługą napędu B, nowymi trybami wyświetlania i usprawnieniami.