:rolleyes: pewnego ranka, gdy zkompilowałem Zgrywusem listing miniRamdysku z TA, zaczeła szwankować klawiatura (konsola).
Po zwinnej "naprawie" (tj. wyczyszczeniu styków) keyboard odżył ...
8O ale ! niestety zamiast szlachetnego błekitnego tła w raz z READY,
ukazał się szafirowy zielony obraz ...
8O po eksperymentach z SETCOLORem doszłem do wniosku, że np. zamiast żółtego mam czerwanawy, tak samo z brązowym, niebieski stał się zielonkawy, itd.
8O szybciutko załadowałem jakąś grę (star wars) ... i chyba dżwięk coś tez szwankuje (ale nie jestem pewny). a sam obraz wyglądał dziwacznie (chodzi o te zmienione kolory)
:( może ktoś wie co się stało i czy to jest nieodwracalne ?
A8E 1.3.0 Emulator atarowskich ośmiobitowców o otwartym kodzie źródłowym otrzymał aktualizację do wersji 1.3.0.
a7800DS 5.2c Aktualizacja emulatora Atari 7800 dla konsol Nintendo DS przynosi optymalizacje i nowy system ulubionych.
Elite Demo Release 8 na Atari 8-bit Nowa wersja konwersji kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari z poprawkami i nową muzyką.
Altirra 4.50 test 6 Nowa wersja testowa emulatora Altirra przynosi poprawki w dekodowaniu i emulacji napędów.
Fujisan 1.1.6 Ukazała się aktualizacja Fujisan, nowoczesnego frontendu dla emulatora Atari800 z obsługą FujiNet.