... czy już 2400 - sam nie wiem; opinie są różne :). A o co biega. Odnalazłem ostatnio taśmę z całością softu to kopiowania itd. w trybie długich bloków, oraz przyspieszonej transmisji (w tym na nieprzerobione magnetofony) - emitowane onegdaj przez RADIOKOMPUTER :) - próbowałem wczoraj przewalić to na format *.cas - lecz niestety żadna wersja WAV2CAS nie potrafi z łejwem zrobić niczego sensownego. A szkoda, bo podejżewam, że może byc to jedyna zachowana kopia tegoż softu. Jakieś pomysły ??
Jak stworzyć składankę gier na kasecie? Dziś, dzięki nowoczesnym narzędziom, jak program Turgen, ten proces jest znacznie łatwiejszy.
HDDRIVER 12.71 Nowa wersja najbardziej rozbudowanego sterownika pamięci masowych dla 16- i 32-bitowych Atari, z mnóstwem usprawnień i nowości.
Elite - port z BBC Micro na Atari XL/XE Wczesna beta portu kultowego Elite z BBC Micro na 8-bitowe Atari.
sAIOnara v3.0 Zaawansowany układ wideo Pancia, sAIOnara v3.0, bazujący na chipie CXA2075, jest już dostępny.
Altirra 4.40 test 20 Nowa wersja rozwojowa popularnego emulatora Altirra zawiera szereg usprawnień i poprawek błędów.