Witam - na wstępie podam że korzystam z Emulatora "Atari 800 Win Plus 4.0" - posiadam grę Heartlight w formacie xex oraz atr... napisana jest ona w Basicu więc powinna (jak myślę) dać się zatrzymać klawiszem break - jednak całkiem go ignoruje - natomiast reset włącza grę od początku - (nie wiem jaki jest tego powód - gdy ze 14 lat temu miałem swego 65xe nie miałem z tym problemu)
Może to wina emulatora - jednak na szybko wpisane kilka linijek programu działają właściwie tzn. działa klawisz break i komenda list. A może to wina wersji samej gry? - na stronie z której ją ściągnąłem napisano, że uruchamia się automatycznie bez wchodzenia do edytora (obie wersje)
MyAES 0.99 Beta 8 Nowa wersja MyAES z poprawkami błędów
Działające RM800XL! Na X pokazano działającą replikę RM 800XL - to ważny krok w stronę gotowego produktu.
PyDPainter 2.2.0 Pixel art w stylu Deluxe Paint.
SillyVenture 2025SE - nowe wiadomości Ruszyła sekcja regulaminów i uploadu prac. Zaktualizowano regulamin i dodano nową kategorię muzyczną
Doom8088 dla Atari ST Nowy port Dooma na Atari ST bazuje na wersji dla 8088 i wspiera tylko pierwszy epizod