Ostatnio wyszperałem na AIM schemat przejściówki pomiędzy ST a monitorem SVGA .
Mam kilka problemów a nie wiem jak dotrzeć do autora tego schematu .
- Podpinając sygnał composite video do monitora Philips 8833-II uzyskałem w miarę poprawny kolorowy obraz zarówno w rozdzielczości niskiej jak i sredniej , niestety co jakiś czas występowało zrywanie synchronizacji pionowej lub drgania. Czemu tak się dzieje ??? nie wiem
bo z tym samym monitorem współpracuje idealnie zarówno małe Atari i Komodorec i Amiga
- Po zmontowaniu przejściówki nie uzyskałem obrazu ani na monitorze SVGA (compaq s710 ) ani na zwykłym VGA ( Philips 8833-II ).
Co prawda Compaq wyswietlił biały prostokat na czarnym tle ale to było wszystko co można było uzyskac ,a na Philipsie fruwały tylko jakieś kreski po ekranie i to było na tyle.
Wątpie zebym pomylił się w kabelkach bo tam się nie ma gdzie pomylić.
Obawiam się że ST generuje niestandartowy sygnał i stąd te problemy.
Autor schematu twierdzi że u niego to zadziałało ,może ktoś z Was testował ten schemacik ???
Wyniki GRAWITACJA 8bit GameJam Znamy zwycięzców krakowskiego jamu. Temat: PROMIEŃ. Najlepsza gra to 3.14RANHAS na Atari.
Fujisan 2.0.2 Nowa wersja emulatora Fujisan przynosi poprawki błędów oraz usprawnienia w obsłudze interfejsu.
BurgerTom: teraz na Atari Jaguar Nowa konwersja BurgerTime trafia na Atari Jaguar dzięki pracy twórcy o nicku swapd0.
Altirra 4.50 test 9 Avery Lee udostępnił kolejną wersję testową emulatora Altirra 4.50 z poprawkami w AltirraOS i SAP.
XI. Baskijski Turniej Atari 2600 Relacja z jedenastej edycji baskijskich rozgrywek na konsoli Atari 2600 w Bilbao.