Witam
Czy ktoś z tu obecnych wie jak poprawnie uruchomić grę Roderic ? Tylko z tą grą mam jakieśdziwne problemy ? Gra jest w formacie ATR, standardowo uruchamiam gry tego typu przez Alt+1 a następnie restartując emulator lub naciskając F5. W przypadki tej gry po ponownym uruchomieniu emulator sie rozwala (machine type mam ustawione na XL/XE) Czy ktoś zna rozwiązanie ? Grę ściągnąłem ze strony Mr.Baccardi'ego, również ta z atari.online.pl ma takie same objawy...Pozdrawiam
Elite FireBird dla Atari 8-bit Zakończono prace nad portem gry Elite w wersji FireBird dla 8-bitowych komputerów Atari.
CAS2Audio 1.0.7 Aktualizacja narzędzia CAS2Audio przynosi odświeżony interfejs i lepszą obsługę plików taśm.
AGI-ANTIC i King's Quest na Atari Silnik AGI-ANTIC przenosi klasyczne King's Quest I na małe Atari.
Nowy deasembler dla Atari ST Narzędzie rg-dis ułatwia deasemblowanie kodu dla komputerów Atari wyposażonych w procesory 68x.
MADS 2.1.8 Ukazała się nowa wersja popularnego asemblera MADS z nowymi funkcjami.